Olo on turha.
Sellanen vajaavainen, ja palelen ja olen sininen
Anteeksikin on pyydelty, itketty ja huudettu.

Yritän saada itseäni niskasta kiinni että soittaisin lääkärille ja soittaisin terapeutille.
Sekin turhaa, terapeutti lyö vaan kädet kasvoilleen ja ihmettelee mitä tekee kanssani ääneen.
Tuntuu ilkeältä, ihankuin olisin vastuussa hänen viihtymisestään ja tunnetiloistaan.

Olen erakoitunut, näen vain muutamaa ihmistä vapaa-ajalla. Toisaalta tämä järjestely tuntuu nyt hyvältä, mutta kun mietin vähän pidemmälle, tuntuu ajatus muiden suhteiden uudelleen solmimisesta raskaalta, jos yhtäkkiä haluankin taas olla sosiaalinen.
Ja tuntuu loukkaavalta muita kohtaan, kun en osaa pitää yhteyttä nyt ja joskus sitten taas.

Inhoan sitä kun puhelin soi, inhoan siihen vastaamista lähes kaikille. Muutamalle vain mielelläni suon vihreän luurin, muiden kohtalo on "hiljennä".

Inhotan itseäni, kelle kertoisin asiat, kuka ei moittisi, säälisi, voivottelisi tai yrittäisi rohkaista kliseillä.
Kelle voisin kertoa, kuinka vaikeaa on elää itseensä kohdistuvan pakko-oireilun, neuroottisuuden ja niiden mukana kulkevan kausittaisen syömisongelman kanssa ilman, että toinen katsoisi väsyneenä, huokaisisi syvään ja kertoisi että olen kaunis ?
En tahdo kuulla, en tarvitse pönkitystä. Jos joskus mainitsen, kuinka en pääse asunnosta ulos peilikuvani takia, kuinka oloni on kelvoton. Jos omin, valheellisinkin, silmin näen peilistä katsovan mörön, en tahdo kenenkään väittävän vastaan. En vakuuttelevan, minä en kuitenkaan usko sitä. Uskon vain siihen mitä sillä hetkellä näen. Ja se vain on tärkeää, siitä haluan puhua. En uskalla. Pelkään "No sähän oot tosi kaunis."
Kyse ei ole välttämättä totuudesta, tai edes itsetunnosta. Kyse on jostain ilkeämmästä, sellaisesta joka asuu minussa ja peilissä toisinaan. En ole itselleni ankara, ainakaan nykyään. Nykyään alistun peilin ja vääristyneiden silmieni tahtoon, jätän vain lähtemättä. Tämä on kierre. Ikinä, ikinä en tahdo kuulla muiden mielipiteitä, tai kenenkään edes luulevan minun haluavan kuulla niitä.

 Ei tämä sitä ole.